Termeni şi condiƫii: contractul dintre parti
Pentru o mai bună claritate a Termenilor şi condiƫiilor
“Site” ȋnseamnă ȋn continuare proprietatea conƫinutului pe care ȋl regăsiƫi pe website-ul nostru oficial https://e-simplu.ro/
“Serviciul” ȋnseamnă orice produs/serviciu vândut/oferit pe Site și/sau informația din conținutul Site-ului (text, imagini, avataruri, articole din Blog, etc);
“Utilizatorul și/sau Clientul” înseamnă orice persoană care vizitează sau accesează Site-ul, care își creează cont pe Site, se abonează la newsletter sau care dorește să utilizeze efectiv Serviciul, prin plasarea unei comenzi.
Site-ul www.e-simplu.ro este administrat de Ene Irina-Mariana PFA (denumită în continuare “Vânzătorul”), înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. F23/693/27.11.2020, având CUI: 43394480, sediul profesional în oraș Voluntari, județul Ilfov, telefon: 0730 024 670.
Neacceptarea acestor Termeni și condiții sau a oricărei prevederi a acestora, după cum sunt formulați în prezentul act, atrage obligația Utilizatorului şi/sau Clientului de a înceta de îndată accesarea Site-ului; accesarea sau vizitarea în continuare a Site-ului, a oricărei pagini a acestuia și/sau utilizarea efectivă a Serviciului, precum și a oricărei componente a acestora, constituie o acceptare în întregime și necondiționată a Termenilor și condițiilor și a oricărei prevederi a acestora.
Termeni generali
Vă rugăm să citiți cu atenƫie următorii Termeni şi condiƫii cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a acestui Site.
Ne rezervăm dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile din Termeni și condiții sau Termenii și condițiile în întregime, fără nici o notificare prealabilă și fără a fi obligați să îndeplinim vreo altă formalitate față de Utilizator și/sau Client. Orice modificare va fi considerată ca fiind acceptată deplin și necondiționat de către orice Utilizator și/sau Client, prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilități oferite de Site, ori prin accesarea Site-ului. Neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator și/sau Client de a înceta de îndată accesarea Site-ului și / sau utilizarea în orice mod a Serviciului.
 
 
Contractul dintre părƫi
Conform dispozițiilor legale în vigoare, comanda finalizată şi confirmată de Vânzător se consideră un contract încheiat între Utilizator şi/sau Client și Vânzător, ce trebuie executat de către ambele părți.
Potrivit art. 1.657 şi art. 1.660 Cod Civil, obiectul contractului îl reprezintă Serviciul, în schimbul căruia Utilizatorul şi/sau Clientul va achita prețul stabilit pe site.
Costurile privind livrarea și/sau alte costuri ale Serviciului sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii și vor fi precizate și în momentul confirmării comenzii de către Vânzător.
Astfel, CONTRACTUL intră în vigoare la confirmarea comenzii de către Vânzător.
Prezenții Termeni şi condiții au valoare de clauze ale contractului încheiat între părți. La aceste clauze se adaugă următoarele mențiuni cu privire la:
 
Comanda online: confirmare, procesare, facturare
Clientul poate comanda produse de pe www.e-simplu.ro fie online, prin formularul de comandă, fie prin e-mail sau telefon. Clientul are obligația de a furniza toate informațiile corecte necesare emiterii facturii fiscale în acord cu legislația în vigoare.
Recepționarea unei comenzi în sistemul e-simplu.ro este notificată Utilizatorului şi/sau Clientului printr-un mesaj automat care conține un număr de comandă şi o notificare de facturare . Comanda intră în procesare și dacă este acceptată, Vânzătorul va trimite Utilizatorului şi/sau Clientului o notificare de livrare corespunzătoare pentru Serviciul din comandă.
Momentul trimiterii notificării de facturare este momentul confirmării comenzii și implicit, momentul încheierii contractului la distanță. Orice discuție telefonică, prin email sau pe alte căi, cu reprezentanții Vânzătorului, anterioare notificării de facturare, nu constituie acceptări ferme ale comenzii.
Anularea comenzii de către Utilizator şi/sau Client
Utilizatorul şi/sau Clientul poate anula comanda înainte de acceptarea comenzii de către Vânzător, ȋnsă nu mai târziu de ora 16.00 din ziua plasării comenzii, prin transmiterea unui e-mail la contact@e-simplu.ro. Ulterior acceptanƫei de către Vânzător și primirii notificării de livrare, comanda nu mai poate fi anulată.
O singura comandă
Comenzile introduse în aceeași zi către aceeași destinație de către aceeași persoană, sau de pe aceeași adresă de IP, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factură. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comanda cumulată.
Comenzile înregistrate pe www.e-simplu.ro în zilele de Vineri după ora 15, cât și Sâmbătă sau Duminică vor fi expediate în ziua de Luni.
Plata și modalități de plată
Plata se va efectua în baza Facturii fiscale emise de către Vânzător în conformitate cu disp. art. 319 Codului Fiscal, ce va fi transmisă către Utilizator şi/sau Client împreună cu produsele comandate la adresa de livrare.
Prețurile de pe www.e-simplu.ro sunt finale și conțin toate taxele.
Factura va cuprinde valoarea totală a comenzii compusă din cantitatea şi valoarea fiecărui Serviciu, cât şi taxa de transport, menționate separat. Factura fiscală se va emite exclusiv în lei.
Vânzătorul se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate Serviciului comandat de către Utilizator şi/sau Client în momentul predării acestora către Utilizator şi/sau Client sau reprezentant al acestuia.
Dreptul de proprietate asupra Serviciului va fi transferat Utilizatorului şi/sau Clientului la momentul efectuării plății.
Plata Serviciului comandat se poate efectua doar ramburs la primirea comenzii
Modalitatea de livrare este livrare prin curier rapid
Comenzi cu livrare ȋn străinătate
Sunt acceptate și comenzi cu livrare în afara țării în limita ariei DHL afișată pe site-ul DHL. Costul afișat este calculat pentru colete sub 2kg. Dacă greutatea coletului depășește această valoare, costul livrării se va recalcula. Livrările internaționale se fac exclusiv prin serviciul de curierat DHL.
Acord privind transmiterea mesajelor pe e-mail 
Prin crearea unui cont, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina contact, trimiterea de e-mail-uri adresate Vânzătorului, înainte sau în momentul plasării unei comenzi prin intermediul website-ului www.e-simplu.ro, Utilizatorul și/sau Clientul își exprimă acceptul pentru primirea perioadica a unor mesaje comerciale electronice din partea Vânzătorului pe adresa de email furnizată, mesaje ce conțin informații diverse legate strict de conținutul Site-ului.
În această situație datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri și conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau șterse din baza de date a Vânzătorului la cererea scrisă a Utilizatorului și/sau Clientului.
Înregistrare
Vânzătorul are dreptul de a suspenda sau rezilia accesul anumitor Utilizatori și/sau Clienți, pe termen limitat sau nelimitat, care încalcă oricare dintre acești Termeni și condiții, sau pentru orice alt comportament pe care Vânzătorul îl consideră nepotrivit, fără o notificare prealabilă.
Denunțarea unilaterală a contractului
Denunțarea unilaterală a comenzii se poate face de către Utilizator şi/sau Client dacă Vânzătorul întârzie livrarea produselor comandate, cu excepția situațiilor de forța majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii.
Denunțarea unilaterală trebuie formulată în scris și expediată cu confirmare de primire prin e-mail confirmat, înainte de momentul intrării în posesia Serviciului comandat.
În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către Utilizator şi/sau Client, acestuia din urmă i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către Client, conform opțiunii de plată specificată în formularul de comandă.
Anularea comenzii de către Vânzător
Unele comenzi necesită acordul Utilizatorului şi/sau Clientului pentru condițiile de livrare, plată etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactați de către Vânzător telefonic sau prin email. Dacă în termen de 5 zile lucrătoare Utilizatorul şi/sau Clientul nu a trimis niciun răspuns, Vânzătorul își asumă dreptul de a anula comanda.
În cazul în care Vânzătorul se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina Utilizatorului şi/sau Clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menționata sau nu poate fi contactat), comanda va fi anulată, iar produsele se vor întoarce la Vânzător. Pentru o nouă livrare, Utilizatorului şi/sau Clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.
În cazul în care Utilizatorul şi/sau Clientul a făcut plata în avans și, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 5 zile lucrătoare din momentul expedierii și nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea Utilizatorului şi/sau Clientului.
Returnarea produselor
Scopul nostru este să fiți pe deplin mulțumiți atunci când cumpărați produse de pe www.e-simplu.ro
Vânzătorul respectă prevederile Ordonanței de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă Utilizatorului şi/sau Clientului (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul că în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.
Utilizatorul şi/sau Clientul care dorește să facă un retur va trimite o cerere scrisă la adresa de email contact@e-simplu.ro . Notificarea de retur se face în scris, în termen de 14 zile calendaristice începând din ziua în care Utilizatorul şi/sau Clientul intra în posesia fizică a produsului. După verificarea și aprobarea în scris a cererii, Utilizatorul şi/sau Clientul vă fi rugat să trimiță produsul prin curier în maxim 14 zile de la notificarea de retur transmisă Vânzătorului (curierul este chemat direct de Utilizator şi/sau Client, iar costurile aferente transportului sunt suportate în întregime de Utilizator și/sau Client). Produsele returnate fără aprobarea în scris a Vânzătorului nu vor fi luate în considerare, iar recepția produsului va fi refuzată.
În cazul achizițiilor din cadrul unor campanii promoționale sau pentru care s-au primit stimulente de care Utilizatorul și/sau Clientul a beneficiat înainte de a solicita returul (exemplu vouchere de cumpărături deja răscumpărate) , Vânzătorul își rezervă dreptul de a reține contravaloarea stimulentului din suma rambursată.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achiziționate din magazinul online www.e-simplu.ro și alte produse pe care Utilizatorul și/sau Clientul le deține sau urmează să le achiziționeze nu fac obiectul responsabilității Vanzătorului.
Dacă returul este acceptat, Utilizatorul și/sau Clientul poate opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un produs identic. În cazul în care un produs identic nu se mai află în stoc sau nu poate fi adus, Utilizatorul și/sau Clientul poate opta pentru înlocuirea cu un alt produs sau pentru rambursarea integrală a valorii produsului.
Dacă se agreaza înlocuirea cu un alt produs, în cazul în care produsul este mai scump, Utilizatorul și/sau Clientul va plăti diferența, iar dacă valoarea produsului înlocuitor este mai mică, Utilizatorul și/sau Clientul va primi rambursarea parțială corespunzătoare.
În cazul în care Utilizatorul și/sau Clientul dorește returnarea banilor, termenul maxim legal este de 14 de zile de la confirmarea returului, dar nu înainte ca produsul retur să ajungă la e-Simplu. Costul livrării iniƫiale nu va fi returnat.
Daune-interese
Vânzătorul are dreptul ca atunci când consideră că acțiunile Utilizatorului şi/sau Clientului au fost realizate cu rea-credința să solicite acestuia daune interese, în condițiile legislației în vigoare, în fața instanțelor competente.
De asemenea, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale Utilizatorului şi/sau Clientului. Costul livrării iniƫiale nu va fi returnat.
Limitarea raspunderii
Vânzătorul depune eforturi permanente pentru a asigura acuratețea informațiilor din acest Site și încercăm să corectăm erorile și omisiunile cât mai repede posibil. Vânzătorul își rezervă dreptul de a putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele și serviciile oferite, fără o notificare prealabilă. Totalitatea imaginilor și textelor de pe website-ul www.e-simplu.ro sunt cu titlu de exemplu. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.)
Imaginile și descrierile produselor sunt completate în Site în colaborare cu partenerii și furnizorii noștri și pot fi incomplete sau pot conține erori din motive legate de spațiu și/sau structura informației primite. Din aceste motive, Vânzătorul nu răspunde pentru astfel de situații, dar va încerca să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.
Vânzătorul nu oferă sfaturi profesionale, informațiile conținute în Site sau puse la dispoziție prin intermediul Site-ului nu pot înlocui sau substitui serviciile profesioniștilor instruiți în orice domeniu. Utilizatorul și/sau Clientul este singurul responsabil și răspunzător pentru deciziile, acțiunile și rezultatele în viață, și prin utilizarea Site-ului este de acord și răspunzător pentru orice astfel de decizii, acțiuni sau rezultate, în orice moment, în orice împrejurare. În consecință, Vânzătorul nu oferă niciun fel de garanții și nu-și asumă răspunderea pentru conținutul Site-ului și nu poate fi răspunzător în nicio situație legată de vreo pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricărui Serviciu ori din interpretarea eronată a oricăror prevederi ale conținutului Site-ului. Utilizatorii înțeleg și acceptă că Site-ul le oferă doar o platformă de comunicare și că doar ei singuri răspund pentru orice materiale, date și informații postate pe Site indiferent de forma și partea în care apar (de exemplu blog, avatar, comentarii etc., dar fără a se limita la acestea) și pentru orice efecte juridice și / sau comerciale derivând din acestea.
Furnizarea Serviciului poate fi afectată de anumite condiții obiective, Serviciul fiind oferit potrivit principiului “așa cum este”, “așa cum este disponibil”. Utilizatorul și/sau Clientul folosește Serviciul pe riscul său. În consecință, Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere de niciun fel cu privire la informațiile și datele din Site, atât cele cu privire la text, imagini, avataruri, articole din blog, cât și orice altă activitate legată de utilizarea conținutului, precum și niciun alt efect juridic derivând din acestea.
Vânzătorul nu poate garanta în orice moment accesul Utilizatorului și/sau Clientului la website-ul www.e-simplu.ro. Pot exista opriri, întreruperi, îngreunări, disfunctionalitati sau erori tehnice de orice fel cauzate de terți (server sau conexiune la Internet) sau pot apărea probleme generate de upgrade sau orice alt motiv comercial al website-ului www.e-simplu.ro. Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere de niciun fel cu privire la cele menționate, precum și în orice situație care nu se datorează în mod direct și/sau nu poate fi dovedită culpa Vânzătorului.
Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere de niciun fel cu privire la mesajele publicitare postate pe Site sau prin intermediul Serviciului, precum și pentru bunurile sau serviciile furnizate de către autorii acestor mesaje publicitare.
Utilizatorul și/sau Clientul este de acord să protejeze, să asigure și despăgubească integral pe Vânzătorul împotriva oricăror cereri, pretenții, acțiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzând, fără nici un fel de limitare, onorariile avocaților, experților și consultanților sau executorilor, taxe judiciare, notariale sau de executare), cheltuieli, judecați, decizii, amenzi, regularizări sau alte obligații rezultate sau relaționate cu orice altă acțiune, în legătură cu utilizarea Serviciului sau orice alt aspect în legătură cu Serviciul.
Forță majoră și Legea aplicabilă
Atât Utilzatorul şi/sau Clientul, cât și Vânzătorul nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forța majoră.
Drepturile și obligațiile Utilizatorului și/sau Clientului și ale Vânzătorului, prevăzute de Termenii și condițiile prezentului contract, precum și toate efectele juridice pe care le produc, vor fi interpretate și supuse legii române în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile prezentului contract, va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz contrar, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătorească română competentă.
Drepturi de proprietate intelectuală
Conținutul website-ului www.e-simplu.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum și alte date)  este proprietatea Vânzătorului și a partenerilor și furnizorilor săi, fiind apărat și protejat prin Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.
Pe aceste considerente este absolut interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția totală sau parțială, integrală sau modificată a conținutului acestui Site sau a oricărei părți a acestuia, efectuate în orice alte scopuri decât cele personale, fără acordul scris al Vânzătorului; Vânzătorul își rezervă dreptul de a acționa în instanță orice persoană și / sau entitate care încalcă în orice mod prevederile de mai sus.
Pentru orice sesizare legată de drepturile de autor puteți trimite email la adresa contact@e-simplu.ro
Link-uri
Acești Termeni și condiții se aplică numai pentru Site-ul www.e-simplu.ro și nu pentru alte site-uri ale altor companii sau organizații conectate prin hyperlink. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul, publicitatea, produsele sau alte materiale puse la dispoziție prin orice alt site, inclusiv cele pe care le promovăm. În niciun caz nu vom fi responsabili sau răspunzători, direct sau indirect, pentru orice pierdere sau deteriorare, care este cauzată sau presupusă a fi fost cauzată în legătură cu utilizarea de orice conținut, bunuri sau servicii disponibile pe orice alt site.
Utilizatorul și/sau Clientul înțelege și acceptă că Site-ul poate conține hyperlinkuri sau trimiteri către alte website-uri, inclusiv site-uri personale (bloguri), site-urile partenerilor și furnizorilor de produse și/sau servicii către care trimit bannerele publicitare postate pe Site, considerate de Vânzător utile în legătură cu conținutul Site-ului, dar care nu se află sub controlul sau îndrumarea sa.
Includerea unei legături (hyperlink) sau trimiteri către alte site-uri de internet nu implică aprobarea în vreun fel a acestora de către Vânzător. În momentul în care Utilizatorul și /sau Clientul accesează aceste site-uri de internet, ei o fac pe riscul lor, cunoscând că utilizarea serviciilor oferite de aceste site-uri este supusă condițiilor stabilite de administratorii acestor site-uri.
Subscrieri
Așteptăm comentariile dumneavoastră. Cu toate acestea, nu vom revizui sau lua în considerare orice observație sau sugestie nesolicitata creativ pentru produsele și serviciile noastre. Vă rugăm să nu ne trimiteți idei originale creative, sugestii sau materiale. În cazul în care, în ciuda solicitării noastre, ne trimiți orice idee, sugestie sau material, acestea devin proprietatea noastră. În cazul în care ne trimiți ceva pentru noi și este nesolicitat, vom deține în exclusivitate toate drepturile la nivel mondial, și vom avea dreptul să utilizăm în mod liber de prezentare pentru orice scop, fără compensare sau notificarea furnizorului de depunere. Având în vedere acest fapt, vă solicităm abținerea de la depunerea de proiecte creative pentru noi, mai ales cele care sunt confidențiale sau personale pentru tine.
Reduceri și promoții
Politica prețurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către Vânzător, iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii.
Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte și se actualizează (după caz). În principiu, discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.
Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.
Important:
Pentru verificarea modalității de oferire a consimțământului dvs. si  protejării datelor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să consultați secțiunea “Politica de confidențialitate”